Uddannelse

Kultur og natur til forskel​

Hvorfor læse i Svendborg?

Når du skal vælge studie og studieby er der mange ting, der spiller ind.
Byens størrelse, gode transportmuligheden, muligheden for at finde en bolig og ikke mindst hvilke muligheder der er for at få et godt liv som studerende – også udenfor studiet.

 

Erhverv_1920x620

Uddannelse i Svendborg

I Svendborg har du gode muligheder for at forfølge dine karrieredrømme.
På Svendborg Erhvervsskole finder du for eksempel en række forskellige erhvervsuddannelser og kurser inden for områder som handel, teknologi, design og service. Skolen har et stærkt fokus på at skabe et godt fagligt og socialt miljø for deres studerende og tilbyder både moderne faciliteter og erfarne undervisere.

I byen finder du også SIMAC, som udbyder tre uddannelsesretninger. Her kan du enten tage Maskinmesteruddannelsen, Skibsføreruddannelsen eller Skibsofficersuddannelsen. Svendborg  er derfor den oplagte studieby til dig, der ønsker en fremtid indenfor det maritime.

Derudover er Svendborg også hjemsted for flere mindre uddannelsesinstitutioner, der specialiserer sig i områder som musik, kunst og håndværk. Disse skoler har også et stærkt fokus på at skabe et fagligt og socialt miljø, hvor eleverne kan udfolde deres kreativitet og udvikle deres faglige færdigheder.

I alt tilbyder Svendborg et stærkt fagligt miljø på deres uddannelsesinstitutioner, hvor både studerende og undervisere har mulighed for at udvikle deres faglige kompetencer og udveksle viden på tværs af fagområder. 

(Kilde: Studentum)

Når du skal flytte...

Når du skal flytte, er der meget, der skal falde på plads. Bolig, flyttekasser, pakning, flyttehjælp – og så alt det andet.

Der er mange spørgsmål og en hel række praktiske ting, der skal ordnes. Det kan til tider virke en smule uoverskueligt, og man kan nemt komme i tvivl om, om man nu har husket det hele.

 

For at hjælpe dig lidt på vej, har vi samlet nogle af de ting, du skal huske, når du flytter. Fx at melde flytning og vælge ny læge 

Kultur

Svendborg Kommune har et rigt kulturliv, der spænder vidt og favner bredt. Her er højt til loftet, og vi giver plads til kulturen - både den brede og den smalle, og vi støtter gerne op om nye ideer og tiltag.
Det er en del af Svendborgs DNA, at meget af det nye, der sker i kommunen, kommer nedenfra - og at alle kan være med. Også når det gælder om at udvikle og skabe.
Det betyder, at der altid er et væld af kulturelle tilbud til både store og små. I Svendborg kan du finde både filmprisen Svend, musikfestivallen 5700 Summer, teatre, gallerier, museer og markedsdage - samt et væld af andre begivenheder og arrangementer i både Svendborg by og i lokalområderne.

Du kan klikke dig videre nedenfor og se et udpluk af nogle af de mange kulturtilbud.

Fritid

Foreningslivet fylder meget i Svendborg Kommune. Det er i foreningerne, du kan gå til fodbold, badminton, gymnastik, kor, spejder eller hvad det nu er, dit hjerte banker for.
At blive en del af foreningslivet giver dig ikke kun mulighed for at dyrke dine interesser, men er også et oplagt sted at udvide dit netværk og blive klogere på byen, kommunen og dens tilbud.
Idrætsforeningerne er bare en del af de mange tilbud du kan finde i kommunen. Derudover er der de frivillige tiltag, som det i mange tilfælde er muligt at blive en del af. Du kan fx være med til at fikse cykler i Cykeltutten på Frederiksø, brygge øl og bage pizzaer hos Alt Godt, blive frivillig på spillestedet Harders eller noget helt fjerde.

Mulighederne er mange - men et af fællestrækkene for rigtig mange af dem er, at fællesskabet er i højsædet, og fokus er på, at man gør det sammen.

Naturen omkring Svendborg og i kommunen i øvrigt er indbydende. Her er bløde bakker, smukke skove og ikke mindst er havet tæt på. Der er derfor gode muligheder for at komme ud at bruge naturen – lige meget om du er til sejlsport, vandreture eller noget helt tredje. 

For sejlere, sejlsportsinteresserede og fiskere er vandet på det nærmeste lige udenfor døren. Og muligheden for at komme på havet er let  – uanset om du er lystfisker, sejler – eller går og drømmer om at blive det.
Fritidsportalen kan du finde både lystfiskerforeninger, sejl- og kajakklubber samt links til windsurfing, SUP og vandski.

Kommunens skove indbyder også til udflugter både til fods, på hesteryg og på cykel. Og hvis du er til friluftsliv kan du fx i Sofielund Skov finde både shelterplads, bålhytte og bålplads.
Hvis du er glad for at vandre er Øhavsstien et oplagt valg. Stien byder på hele 220 km vandresti, og løber gennem nogle af Sydfyns flotteste naturområder.

Find vej til skov, strand og park

Som ny i kommunen kan man af og til miste overblikket. Derfor har vi samlet en række links, der kan hjælpe dig med at finde rundt, når det er tid til at slappe af og komme lidt ud i naturen.

Park

Tag på tur i en af Svendborg Kommunes parker. Lige meget om du vil på picnic, ud at løbe en tur eller slappe af under et træ, er parkerne åbne.

Skov

Hvis parkerne bliver for trange er der heldigvis andre muligheder. I skovene rundt om i kommunen, er der plads og mulighed for at kaste sig ud i et væld af aktiviteter.

Strand

Svendborg Kommune har ca. 130 km kystlinje og mange gode badestrande. Hvis du er til en mere aktiv badetur er der også strande til det.

Spørgsmål du måske har behov for svar på?

Victor Busk er studerende på SIMAC – og tilflytter. Han tog springet fra Sjælland til Sydfyn og har ikke fortrudt det et sekund.

For i Svendborg føler han det, som om han er kommet hjem.

Kontakt

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Svendborg Kommunes bosætningskonsulent.

Esther Hald Andersen
Mobil: 30 17 57 60
E-mail: esther.hald.andersen@svendborg.dk

Når du skal flytte...

Når du skal flytte, er der meget, der skal falde på plads. Bolig, flyttekasser, pakning, flyttehjælp – og så alt det andet.

Der er mange spørgsmål og en hel række praktiske ting, der skal ordnes. Det kan til tider virke en smule uoverskueligt, og man kan nemt komme i tvivl om, om man nu har husket det hele.

 

For at hjælpe dig lidt på vej, har vi samlet nogle af de ting, du skal huske, når du flytter. Fx at melde flytning og vælge ny læge