Job og erhverv

Kultur og natur til forskel

Ny by - nye udfordringer?

En flytning indebærer nogle gange også et jobskifte. For nogle kan det give anledning til at tage deres arbejdsliv op til revision – og måske bliver flytningen derfor springbrættet til at springe ud som selvstændig. Eller til at skifte spor og prøve kræfter med noget helt andet. 

I Svendborg Kommune er der hjælp at hente både til dig, der skal søge job, dig der vil være selvstændig, og dig der ønsker at flytte din virksomhed til kommunen.

 

For virksomheder

I Svendborg Kommune er ambitionerne høje. Derfor har vi sammen med det lokale erhvervsliv skabt en brancherettet organisering med virksomhederne i centrum.

Det betyder, at vores Account Managers besøger 40 virksomheder om ugen for at snakke jobskabelse og understøtte virksomhedernes muligheder for kvalificeret arbejdskraft. 

Iværksætteri

Sydfyn har en lang tradition for iværksætteri inden for forskellige erhverv.

Det er en tradition som Svendborg Kommune gerne vil være med til at understøtte og udvikle, og vi har derfor en bred vifte af tilbud til dig, der har lyst til at starte dit eget eller som måske allerede er godt i gang.

Har du en ide, og drømmer du om at etablere dig - men ved du ikke hvordan, du kommer videre? Så kan du tage en snak med vores iværksætterkonsulent Jonathan Broch Jacobsen, og høre om iværksætterkurser og andre aktuelle tilbud.

Svendborg Erhvervsråd

Svendborg Erhvervsråd rådgiver kommunen på områder, der er vigtige for erhvervslivet.
Det betyder, at erhvervsrådets bl.a. hjælper med at koordinere og formidle erhvervsinteresser over for kommunen. Erhvervsrådet bidrager med at sætte dagsordenen, så erhvervslivets holdninger bliver synlige og får den nødvendige vægt og prioritering. Desuden indgår rådet i relevante formelle og uformelle samarbejder i kommunalt-, tværkommunalt- og Væksthusregi.

Erhvervsrådet er bindeleddet til det lokale erhvervsliv, når Svendborg Kommunes overvejelser og beslutninger om den lokale erhvervsudvikling skal formidles videre til erhvervslivet i kommunen.
FF22

Fremtidsfabrikkerne

Svendborg Kommune står bag to iværksætterhuse, der i daglig tale kaldes Fremtidsfabrikkerne. På Fremtidsfabrikkerne kan du styrke dit netværk, arbejde med din virksomhed, dit projekt eller din opgave i arbejdscaféerne eller udvikle din virksomhed via kurser og arrangementer. Alle er meget velkomne – også selvom du ikke har et CVR-nummer (endnu).

Du er altid velkommen til at kontakte Fremtidsfabrikkerne, hvis du har spørgsmål, gerne vil have en rundvisning eller hvis du vil have en kontorplads og blive en del af Svendborgs iværksættermiljø.

Nyt job?

Mange gange indebærer en flytning et nyt job  – og for nogle betyder det også en tid som ledig på arbejdsmarkedet.

I den forbindelse kan det være en udfordring at skulle starte forfra et nyt sted uden det fornødne netværk, og jobsøgningen kan føles som en stor opgave.
Heldigvis er der hjælp at hente hos Svendborg Kommunes Jobcenter, der både har kendskab til ledige stillinger i Svendborg Kommune, men også har et netværk og en viden om mulige tilbud, der kan gøre forskellen, når det gælder om at lande dit næste job.

Hvis du har brug for sparring eller input i forhold til jobsøgningen eller dine muligheder, kan du kontakte Svendborg Kommunes Jobcenter.

Selvstændig - hvad så nu?

Når du springer ud som selvstændig, kan der være mange nye ting at sætte sig ind i. 

I Svendborg Kommune har vi forskellige tilbud til dig, der allerede er selvstændig – eller som går med tanker om at blive det.

Her kan du fx finde links til kontorfællesskaber og samarbejdsfora, nyttige oplysninger til dig der lige er startet samt hjælp til udvikling af en eksisterende virksomhed.

Iværksætter

Som iværksætter har du dagligt mange bolde i luften. Vi har samlet nogle nyttige links, der kan hjælpe både dig, der lige er startet, og dig ønsker at udvide din virksomhed.

Kontorfælleskab

At være nystartet eller gå med planer om at springe ud som selvstændig kan føles ensomt. Som del af et kontorfællesskab kommer du ud og får mulighed for sparring.

Erhvervsfremme

Du kan udvide mulighederne for din virksomhed ved at deltage i klyngesamarbejder og andre samarbejdsfora, der passer til netop din branche.

Temafilm om erhvervet

Sydfyn har et blomstrende erhvervsliv og iværksættermiljø, og ideer får let luft under vingerne.

I en række tema- og portrætvideoer kan du blive klogere på, hvad der gør Svendborg Kommune til et godt sted at leve og bo – både for erhvervsdrivende og for alle andre.

Kontakt

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Svendborg Kommunes bosætningskonsulent.

Esther Hald Andersen
Mobil: 30 17 57 60
E-mail: esther.hald.andersen@svendborg.dk