Opdag Svendborg

Kultur og natur til forskel​

Overvejer du at flytte til Svendborg?

Når du flytter, skifter du ikke bare bolig – du skifter også vej, kvarter og måske både by og kommune. En flytning er en oplagt mulighed for at gå på opdagelse i din by og kommune – og blive klogere på hvad der rører sig. 
I Svendborg Kommune synes vi, at vi har rigtig meget at byde på – lige meget om du interesserer dig for natur, kunst, musik, historie eller noget helt femte.

 

Drømmen om det gode liv

Når man taler om Svendborg falder talen tit på det imponerende og meget aktive musik- og kulturliv, som er med til at tegne kommunen. Året igennem er der et væld af koncerter, kunsttilbud, kulturelle arrangementer og sportsaktiviteter, som alle er med til at tegne kommunens profil.
Men derudover er der også noget andet – lidt mere udefinerbart – som er en markant del af Svendborgs DNA. Det der handler om “det gode liv”. Om at finde balancen mellem arbejde og fritid. Om at være en del af noget og være med til at bygge noget op. 

Vi kan ikke love dig det gode liv. Men som del af Cittaslow-bevægelsen har vi det gode liv på dagsordenen. Og det håber vi, kan mærkes.

Kultur

Svendborg Kommune har et rigt kulturliv, der spænder vidt og favner bredt. Her er højt til loftet, og vi giver plads til kulturen - både den brede og den smalle, og vi støtter gerne op om nye ideer og tiltag.
Det er en del af Svendborgs DNA, at meget af det nye, der sker i kommunen, kommer nedenfra - og at alle kan være med. Også når det gælder om at udvikle og skabe.
Det betyder, at der altid er et væld af kulturelle tilbud til både store og små. I Svendborg kan du finde både filmprisen Svend, musikfestivallen 5700 Summer, teatre, gallerier, museer og markedsdage - samt et væld af andre begivenheder og arrangementer i både Svendborg by og i lokalområderne.

Du kan klikke dig videre nedenfor og se et udpluk af nogle af de mange kulturtilbud.

Fritid

Foreningslivet fylder meget i Svendborg Kommune. Det er i foreningerne, du kan gå til fodbold, badminton, gymnastik, kor, spejder eller hvad det nu er, dit hjerte banker for.
At blive en del af foreningslivet giver dig ikke kun mulighed for at dyrke dine interesser, men er også et oplagt sted at udvide dit netværk og blive klogere på byen, kommunen og dens tilbud.
Idrætsforeningerne er bare en del af de mange tilbud du kan finde i kommunen. Derudover er der de frivillige tiltag, som det i mange tilfælde er muligt at blive en del af. Du kan fx være med til at fikse cykler i Cykeltutten på Frederiksø, brygge øl og bage pizzaer hos Alt Godt, blive frivillig på spillestedet Harders eller noget helt fjerde.

Mulighederne er mange - men et af fællestrækkene for rigtig mange af dem er, at fællesskabet er i højsædet, og fokus er på, at man gør det sammen.

Geopark det Sydfynske Øhav

Geopark Det Sydfynske Øhav er historien om havets dramatiske stigning på Sydfyn og øerne. Havstigningen skabte en helt særlig natur, der de sidste små 10.000 år har dannet forudsætningerne og rammerne for hele områdets eksistens. 

Alt i alt dækker 
Geopark Det Sydfynske Øhav et areal på 2.733 km2 med mere end 55 øer og holme. Så der er rige muligheder for utallige naturoplevelser og aktiviteter under åben himmel.

Naturen omkring Svendborg og i kommunen i øvrigt er indbydende. Her er bløde bakker, smukke skove og ikke mindst er havet tæt på. Der er derfor gode muligheder for at komme ud at bruge naturen – lige meget om du er til sejlsport, vandreture eller noget helt tredje. 

For sejlere, sejlsportsinteresserede og fiskere er vandet på det nærmeste lige udenfor døren. Og muligheden for at komme på havet er let  – uanset om du er lystfisker, sejler – eller går og drømmer om at blive det.
Fritidsportalen kan du finde både lystfiskerforeninger, sejl- og kajakklubber samt links til windsurfing, SUP og vandski.

Kommunens skove indbyder også til udflugter både til fods, på hesteryg og på cykel. Og hvis du er til friluftsliv kan du fx i Sofielund Skov finde både shelterplads, bålhytte og bålplads.
Hvis du er glad for at vandre er Øhavsstien et oplagt valg. Stien byder på hele 220 km vandresti, og løber gennem nogle af Sydfyns flotteste naturområder.

Find vej til skov, strand og park

Og ikke mindst til kommunens legepladser.
Som ny i kommunen kan man af og til miste overblikket. Derfor har vi samlet en række links, der kan hjælpe dig med at finde rundt, når det er tid til at slappe af og komme lidt ud i naturen.

Park

Tag på tur i en af Svendborg Kommunes parker. Lige meget om du vil på picnic, ud at løbe en tur eller slappe af under et træ, er parkerne åbne.

Skov

Hvis parkerne bliver for trange er der heldigvis andre muligheder. I skovene rundt om i kommunen, er der plads og mulighed for at kaste sig ud i et væld af aktiviteter.

Strand

Svendborg Kommune har ca. 130 km kystlinje og mange gode badestrande. Hvis du er til en mere aktiv badetur er der også strande til det.

Spørgsmål du måske har behov for svar på?

Kunst og kultur året rundt

Sommer og vinter – og hele resten af året er det muligt at få et kulturelt boost i Svendborg. Året igennem er det nemlig muligt at gå til koncerter, i teateret og på museum. Eller til et af de mange andre kulturelle arrangementer, der fylder i kommunens kulturkalender.

Der er noget for enhver smag – lige meget om man er til Dansktop Festival, opera – eller begge dele.

Kontakt

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Svendborg Kommunes bosætningskonsulent.

Esther Hald Andersen
Mobil: 30 17 57 60
E-mail: esther.hald.andersen@svendborg.dk